1
Solved

Latest Version

Latest version will not run. Can you provide a link to previous version please.

 

Cheers

9 replies

That fixed it!

Thank you for your patience with lhis problem.

Cheers

Morris

Key Name: HKEY_CURRENT_USER\Software\Vitzo\ClipClip\Settings
Class Name: <NO CLASS>
Last Write Time: 23/06/2017 - 13:00
Value 0
Name: FirstLaunch
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 1
Name: LanguageCode
Type: REG_SZ
Data: en

Value 2
Name: SavedRootFolders
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Saved Clips|C:\Users\Work2\Documents\ClipClip\Saved Clips|SharedClipFolder

Value 3
Name: RecoverClipboard
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 4
Name: AudioMessage
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 5
Name: CheckUpdatesOnStartup
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 6
Name: HideWindowAfterClipWasSelected
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 7
Name: EntryFormats
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Text
True
102400
True
Image
True
2097152
False
File
True
0
True

Value 8
Name: CloseAppAction
Type: REG_SZ
Data: Prompt

Value 9
Name: MaxNumberLatestClips
Type: REG_DWORD
Data: 0x64

Value 10
Name: MaxNumberLatestClipsContextMenu
Type: REG_DWORD
Data: 0x14

Value 11
Name: GlobalContextMenuKeys
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Control
Shift
V

Value 12
Name: GlobalAttachToClipboardKeys
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Control
Shift
E

Value 13
Name: DisplayClipFileTypeContextMenu
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 14
Name: DisplayClipSizeContextMenu
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 15
Name: UseFriendlyTimeInGrid
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 16
Name: DisplayFileExtensions
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 17
Name: MouseDoubleClickingEditClip
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 18
Name: DateTimeColumnVisible
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 19
Name: AdditionalFiles
Type: REG_MULTI_SZ
Data:

Value 20
Name: LastWindowLocation
Type: REG_SZ
Data: WindowState:0;Left:-32000;Top:-32000;Width:800;Height:581

Value 21
Name: ActiveNotification
Type: REG_SZ
Data: HotkeyForContextMenu|4|1|IsExpired:False

Value 22
Name: DisplayDeleteConfirmationDialog
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 23
Name: EnableScreenshots
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 24
Name: GlobalContextMenu2Keys
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Control
Shift
F

Value 25
Name: GlobalScreenshotKeys
Type: REG_MULTI_SZ
Data: Control
Shift
PrintScreen

Value 26
Name: TypeColumnVisible
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 27
Name: FileSizeColumnVisible
Type: REG_DWORD
Data: 0

Value 28
Name: TextEditorWordWrapOption
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

Value 29
Name: RtfEditorWordWrapOption
Type: REG_DWORD
Data: 0x1

 

Good news Morris!

We have found the cause of your problem. We would like to send you a script code to perform the fix of this problem automatically but unfortunately, we cannot attach script file here. So you need to do some steps manually.

Steps to do this:
1) Close ClipClip application if it is running. Please check the system tray whether there is the
ClipClip icon. If so, please complete the following steps:
- Right-click on it to open the icon context menu;
- In this context menu, click the "Exit" menu item to close ClipClip.

2) Remove "LastWindowLocation" value in ClipClip settings from the registry:
- Open Windows registry;
- Go to the "KEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Vitzo\ClipClip\Settings" key;
- On the right side, right-click on "LastWindowLocation" value and select "Delete" menu item in its context menu to remove this value from registry;

Done. Launch ClipClip application.

Thank you for your patience and cooperation. You helped us to improve our product.

 

P.S. Let's know if this problem is resolved.

 


Best Regards,

Vitzo team.

Yes I saved the changes.

Have saved the exported registry settings but I can't see how to attach it to the message.

Please copy its content and paste it in this conversation as the message text.

When you copied something into the Windows clipboard, ClipClip has exited.
After that, you do not see its name on the "Applications" tab but you still see "ClipClip.exe" process on the "Processes" tab.
Is this correct?

- Good so far!

So, we assume that ClipClip is running in the hidden mode at this moment. It means that ClipClip was minimized into the system tray.

Please check the system tray whether there is the ClipClip icon.
If so, please complete the following steps:
- Right-click on it to open the ClipClip context menu;
- Click the "Configuration..." menu item to open the Configuration window;
- Under the "General" tab, uncheck "Hide window after the clip has been selected" checkbox;

Done! 

Unfortunately still am unable to get ClipClip to open onscreen to enable selection of a clip.

Good news)

If you are able to open the context menu of ClipClip icon in the system tray, this is a positive result.
This context menu contains "Manager..." menu item. Click this menu item to open the ClipClip main window.
Otherwise, double-clicking on ClipClip icon also opens the ClipClip main window.
These actions always work.

P.S. Did you click "Save" button in Configuration window after this action? ==> Under the "General" tab, uncheck "Hide window after the clip has been selected" checkbox;

 

NOTE: If this did not help, there is only one way to solve your problem. We would like to ask you to send us some specific details about the configuration of ClipClip.
This data does not contain your private information.
This data is stored in the Windows registry by this path: KEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Vitzo\ClipClip\Settings

Steps to do this:
- Open Windows registry;
- Go to the "KEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Vitzo\ClipClip\Settings" key;
- Right-click on "Settings" key and select "Export" menu item in its context menu;
- In "Export Registry File" dialog, select a location and save these data as TXT file;
- Send us this file or its content;

Best Regards,

Vitzo team.

Here are a few questions that can help us to solve this problem:
You wrote:
"Since installing this version under Win7 64bit it loads and then exits."
- What does it mean "...it loads..." - do you see ClipClip manager window during its launch?

- When you open ClipClip you  see  the process open in "Windows Task Manager" it then exits and the process disappears.

Open "Windows Task Manager" - Is there ClipClip.exe in the list on "Processes" tab?

Yes - Since .NET Framework 4.6.2 installed

- How many monitors do you use at this moment?
1
- What antivirus do you use?

Malwarebytes Anti-Malware

- Could you send us your log file? It is located in Windows 7 here - C:\Users\YOUR USER NAME\AppData\Roaming\Vitzo\ClipClip (enter your username in this path)

[ERROR] 2017-06-22 04:11:05.8982 > WinApiManager.InitActiveApplicationData(): Access is denied
[ERROR] 2017-06-22 04:11:12.0446 > WinApiManager.InitActiveApplicationData(): Access is denied
[ERROR] 2017-06-22 13:52:32.6884 > WinApiManager.InitActiveApplicationData(): Access is denied
[ERROR] 2017-06-22 20:46:33.0557 > WinApiManager.InitActiveApplicationData(): Access is denied

Thank you for your quick reply.

We tested ClipClip on Win 7/64 bits where Malwarebytes Anti-Malware was installed. The tests were successful.

We analyzed your answers and the results were as follows:
- The data from your log file tells us that ClipClip was running properly and you have already copied something before ClipClip has exited.

We can assume that the following scenario occurs:
When ClipClip was launched, you can see its name in the Windows Task Manager.
- ClipClip on the "Applications" tab;
- ClipClip.exe on the "Processes" tab;

When you copied something into the Windows clipboard, ClipClip has exited.
After that, you do not see its name on the "Applications" tab but you still see "ClipClip.exe" process on the "Processes" tab.
Is this correct?

So, we assume that ClipClip is running in the hidden mode at this moment. It means that ClipClip was minimized into the system tray.

Please check the system tray whether there is the ClipClip icon.
If so, please complete the following steps:
- Right-click on it to open the ClipClip context menu;
- Click the "Configuration..." menu item to open the Configuration window;
- Under the "General" tab, uncheck "Hide window after the clip has been selected" checkbox;

We hope that this will help to solve this issue.

.NET Framework 4.6.2 installed but still no change

Here are a few questions that can help us to solve this problem:
You wrote:
"Since installing this version under Win7 64bit it loads and then exits."
- What does it mean "...it loads..." - do you see ClipClip manager window during its launch?

- Open "Windows Task Manager" - Is there ClipClip.exe in the list on "Processes" tab?
- How many monitors do you use at this moment?
- What antivirus do you use?
- Could you send us your log file? It is located in Windows 7 here - C:\Users\YOUR USER NAME\AppData\Roaming\Vitzo\ClipClip (enter your username in this path)

No error window, The first thing you know is that it is not working

Please check whether .NET Framework 4.6.2 installed on your OS. If not, install it.

Since installing this version under Win7 64bit it loads and then exits.

Hi Morris,

Do you get any error window or similar when ClipClip exits?

Dear Mr. Williamson,

Can you please clarify what happens when you try to run ClipClip?

Best Regards,

Diogo Alves @ ClipClip